Članki | Poslovna antropologija


Članki

Poglobljen vpogled (insight) v potrošnike kot rezultat raziskave s poslovno antropologijo
Poslovna antropologija kot orodje za raziskovanje, poznavanje in predvidevanje vedenja potrošnikov in kupcev
Pri prodaji jim gre na roko sodoben življenski stil porabnikov
Več >>
 

Po svetu

Zakaj bi morali uporabiti poslovno antropologijo kot poslovni model
Najnovejši medij - kontekst kulture
» Antropološka raziskava o organizacijski kulturi prispeva k povečanju zadovoljstva zaposlenih in posledično produktivnosti. «
Več >>
 

 

Članki

Poglobljen vpogled (insight) v potrošnike kot rezultat raziskave s poslovno antropologijo

May 21, 2018Predavanje na konferenci "International Congress on Politics, Economics and Social Sciences", maj 2017

Strokovnjake v marketingu vedno zanima, kakšni so njihovi potrošniki in tudi, kako razumeti njihovo vedenje in načine odločanja. Oboje je odvisno od več faktorjev; potreb potrošnikov, njihovih pričakovanj, želja med drugim, pa tudi načina življenja, navad itd. Vse to je velikokrat nemogoče ugotoviti le s postavljanjem vprašanj potrošnikom, saj zahteva drugačne tehnike raziskovanja.

Raziskovanje s poslovno antropologijo uporablja napredne raziskovalne metodologije in tehnike ter analizira in interpretira podatke s povezavo teorije in pralse. To omogoča vpogled v značilnosti potrošnikov, njihovega načina življenja in odnosa do produktov in storitev. In več; poslovna antropologija z raziskovalnimi tehnikami omogoča dobiti vpogled v razumevanje potrošnikovega nezavednega, ki vpliva na njegovo vedenje in odločanje ne le v sedanjosti, ampak tudi v prihodnje. Raziskovanje s poslovno antropologijo in uporaba rezultatov v poslovnih praksah je pokazano tudi na študijah primerov.