Članki | Poslovna antropologija


Članki

Poglobljen vpogled (insight) v potrošnike kot rezultat raziskave s poslovno antropologijo
Poslovna antropologija kot orodje za raziskovanje, poznavanje in predvidevanje vedenja potrošnikov in kupcev
Pri prodaji jim gre na roko sodoben življenski stil porabnikov
Več >>
 

Po svetu

Zakaj bi morali uporabiti poslovno antropologijo kot poslovni model
Najnovejši medij - kontekst kulture
» Antropološka raziskava o organizacijski kulturi prispeva k povečanju zadovoljstva zaposlenih in posledično produktivnosti. «
Več >>
 

 

Članki

Poslovna antropologija kot orodje za raziskovanje, poznavanje in predvidevanje vedenja potrošnikov in kupcev

Nov 30, 2016Predavanje na mednarodni konferenci "INTERNATIONAL CONFERENCE ON ECONOMICS, BUSINESS MANAGEMENT AND SOCIAL SCIENCES",  oktober 2017

Povzetek

Odločevalci v poslovnem svetu se zavedajo nujnosti raziskovanje, poznavanja in tudi predvidevanja vedenja potrošnikov in kupcev. Vedenje potrošnikov in kupcev je odvisno od mnogih faktorjev; med njimi so tudi njihove značilnosti, navade, naravnanosti, način življenja, kultura itd., kar vse lahko združimo v pojem kontekst vedenja, kot bo pokazano v predavanju. Poudarek bo tudi kompleksnost konteksta; vključujoč pomembnost nezavednega pri odločanju uporabnikov in kupcev.

Predavanje bo osredotočeno na kontekst vedenja kupcev in uporabnikov, predstavljena bo metodologija in rezultati ne le poznavanja obojih, ampak tudi razumevanja le-teh. To je- s pomočjo poslovne antropologije, raziskav in pristopov z metodami le-te.

Poslovna antropologija postaja vedno bolj prepoznavna in uporabljana v poslovnem svetu, v marketingu, menedžmentu itd. Poslovna antropologija omogoča poglobljen vpogled v potrebe uporabnikov in kupcev, v njihova pričakovanja, želje, kar rezultira v boljših poslovnih rezultatih. Nekateri rezultati implementacije poslovne antropologije v poslovnih praksah bodo pokazani tudi s študijami primerov.