Po svetu | Poslovna antropologija


Članki

Poglobljen vpogled (insight) v potrošnike kot rezultat raziskave s poslovno antropologijo
Poslovna antropologija kot orodje za raziskovanje, poznavanje in predvidevanje vedenja potrošnikov in kupcev
Pri prodaji jim gre na roko sodoben življenski stil porabnikov
Več >>
 

Po svetu

Zakaj bi morali uporabiti poslovno antropologijo kot poslovni model
Najnovejši medij - kontekst kulture
» Antropološka raziskava o organizacijski kulturi prispeva k povečanju zadovoljstva zaposlenih in posledično produktivnosti. «
Več >>
 

 

Po svetu

Zakaj večina novih produktov propade? Kako raziskati skrite potrebe uporabnikov?

Mar 6, 2012Veliko podjetij še vedno uporablja tradicionalne metode marketinških raziskav z intervjuji, anketami, fokusnimi skupinami…Vendar se te zanašajo na odgovore uporabnikov na vprašanja, kot npr. kakšne lastnosti naj bi imel nek produkt, ki ga razvijajo. Odgovori na takšna vprašanja so velikokrat premalo, saj se večina uporabnikov trudi ubesediti svoje potrebe ipd. Kar vodi k razvoju produktov, ki so nastali od danes do jutri in so obsojeni na propad.

Vodilna podjetja pa se neuspešnemu razvoju in lansiranju tovrstnih produktov izognejo tako, da vedno bolj uporabljajo sofisticirane metode antropološkega raziskovanja, ki odkrijejo skrite potrebe uporabnikov – prav te, o katerih uporabniki težko govorijo, saj jih ne prepoznajo oziroma se jih ne zavedajo.

Metode antropoloških raziskav poleg identificiranja skritih dejanskih potreb uporabnikov raziščejo tudi ozadje uporabe produkta v neki kulturi in družbi - kontekst uporabe v nekem segmentu in skupini potrošnikov.

Raziskave s poslovno antropologijo velikokrat odkrijejo, da to, kar uporabniki govorijo, da počnejo ne sovpada s tem, kar dejansko tudi počnejo. In prav antropološke raziskave so tako omogočile dobiti vpogled v dejansko uporabo njihovih produktov mnogim podjetjem, med drugim Bosch, Agilent, Nokia, Nissan, Unilever itd.

 

Več na:

http://www.innovationmanagement.se/2011/12/13/why-do-most-products-fail-3-techniques-to-leverage-hidden-needs/

Prejšnja stran: Članki  Naslednja stran: O inštitutu