Članki | Poslovna antropologija


Članki

Poglobljen vpogled (insight) v potrošnike kot rezultat raziskave s poslovno antropologijo
Poslovna antropologija kot orodje za raziskovanje, poznavanje in predvidevanje vedenja potrošnikov in kupcev
Pri prodaji jim gre na roko sodoben življenski stil porabnikov
Več >>
 

Po svetu

Zakaj bi morali uporabiti poslovno antropologijo kot poslovni model
Najnovejši medij - kontekst kulture
» Antropološka raziskava o organizacijski kulturi prispeva k povečanju zadovoljstva zaposlenih in posledično produktivnosti. «
Več >>
 

 

Članki

Virtualna »realnost« in tehnologija – svet raziskav zase?

Sep 24, 2010V predavanju so predstavljeni argumenti, da ni zadovoljivo in zadostno raziskovati aktivnosti in vedenje spletnih uporabnikov  le tedaj, ko uporabljajo internet, da bi tako lahko dobili vpogled v njihove prihodnje dejavnosti. Potrebno je več; bolj poglobljene, drugačne raziskave in metodologije, ki omogočajo pridobiti navedene podatke in informacije -  to so antropološke raziskave.

Uporaba »klasičnih«, »tradicionalnih« metodologij v marketingu, raziskavah tehnologije in vedenja spletnih uporabnikov (ankete, sledenje uporabnikov itd.) velikokrat ne zadostuje in ne omogoča predvideti bodoče aktivnosti in nakupne odločitve uporabnikov. Prav tako tudi uporabniška testiranja (t.i. usability testing) in postavljanje vprašanj uporabnikom o tem, kakšen software (oz. program) si želijo in kaj pričakujejo od tehnologije, ponavadi ne zadostuje za to, da bi na podlagi odgovorov dejansko lahko tudi izdelali uporabnikom prijazne tehnološke proizvode. To in več je predstavljeno v predavanju, skupaj s študijami primerov antropoloških in drugih raziskav o oblikovanju in uporabi tehnologije in interneta v poslovanju in tudi v vsakdanjem življenju.